Een 16-jarige jongen uit Zaanstad is aangehouden in verband met een explosie die donderdagavond plaatsvond in de Zijperstraat in Alkmaar. Hij zit nog vast voor verder onderzoek.

Rond 23:20 uur kreeg de politie een melding van een harde knal bij een gebouw in de Zijperstraat. Aangekomen zagen agenten duidelijke schade aan het pand, vermoedelijk veroorzaakt door zwaar vuurwerk. Mensen zagen iemand wegrennen en kregen deze op de Kwakelkade te pakken. De politie nam de jongen uit Zaanstad van hen over en hielden hem aan.

De politie in Alkmaar is vrijdag, naar aanleiding van deze aanhouding en eerdere explosies, een TGO-onderzoek gestart. TGO staat voor Team Grootschalige Opsporing, een tijdelijke samenwerking tussen de politie en het Openbaar Ministerie (OM) voor complexe rechercheonderzoeken met een grote maatschappelijke impact.

De eerste dagen doet het team onder andere een buurtonderzoek, zoekt en bekijkt het camerabeelden en worden onder meer vrienden, familie en bekenden van de slachtoffers en getuigen gehoord. Daarnaast onderzoeken de forensische recherche sporen en aanwijzingen, zoals vingerafdrukken, voetafdrukken, DNA-materiaal en voorwerpen die op de misdaadplek zijn gevonden. In het laboratorium onderzoeken rechercheurs deze 'stille getuigen' of ze in relatie staan tot mogelijke verdachten. Op basis van scenario’s wordt het onderzoek voortgezet: wie kan het gedaan hebben en waarom?

Het TGO-onderzoek richt zich op alle acht explosies die vanaf 14 september plaatsvonden in Alkmaar:
14 september, Lekstraat
30 september, Bannewaard
02 oktober, Ruusbroechof
02 oktober, Baansingel
03 oktober, Koedijkerstraat
04 oktober opnieuw Ruusbroechof
04 oktober, Bagijnenstraat
05 oktober, Zijperstraat

De politie roept mensen die meer denken te weten op om zich te melden via 0900-8844. Meld misdaad anoniem via het bekende nummer 0800-7000 of via het Team Nationale Inlichtingen (088-6617734). Dat is een afdeling getraind in het afschermen van tipgevers en informanten. Zij winnen op onopvallende wijze informatie in en beschermen de tipgever ten alle tijden. Beeldmateriaal is ook zeer welkom en kan verzonden worden via politie.nl/upload.
Pin It
Bekeken: 1169x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/