Marokko werd op 8 september getroffen door een grote aardbeving. Veel Dijk en Waarders hebben familie en vrienden in het getroffen gebied en startten hulpacties voor geld en spullen. Afgelopen weekend organiseerde Ben Ali Gym een succesvol benefiet. De initiatiefnemers waren vrijdag in het gemeentehuis op uitnodiging van een trotse burgemeester Maarten Poorter. Ook Mohamed El Fakiri, voorzitter van de moskee in Zuid-Scharwoude, was op uitnodiging aanwezig.

De actie van Ben Ali Gym heeft tot nu toe 21.395 euro opgeleverd. Mensen kunnen nog steeds een bijdrage leveren. Burgemeester Poorter beloofde namens de gemeente een duit in het zakje te doen. Het ingezamelde geld gaat rechtstreeks naar een lokale stichting in het rampgebied, dat wordt beheerd door een oom van een van de organisatoren. Hij zal daar inventariseren waar geld nodig is voor onder andere herstel en wederopbouw van woningen.

Maarten Poorter was vol lof over de sportieve actie. Volgens hem was het een mooi voorbeeld van de gewenste verbinding tusse n de nationaliteiten die Dijk en Waard rijk is. Daarbij sprak hij de wens uit dat dit niet alleen het geval is bij een crisis, maar ook in situaties waarbij mensen dichter bij elkaar moeten of willen worden gebracht. Hij denkt daarbij aan het samenkomen van jongeren en van mensen die een groot sociaal netwerk missen.

Deze wens werd enthousiast beantwoord door onder andere Karin van der Vliet, Mohamed Ben Ali en Nadia Ben Ali, Hassan ait Bassou, Touda Oughris en Marco Kuiper, die samen een ijzersterk team bleken te zijn, zeker gezien de zeer korte tijd waarin het evenement is worden georganiseerd. Mohamed en Hassan benadrukten dat het heel bijzonder was dat zoveel mensen belangeloos wilden meedoen aan de inzamelingsactie, ondanks dat het kort dag was. Zo verzorgden grootheden in de kickbokswereld clinics en waren een aantal  dames bijna dag en nacht bezig het bereiden van lekker eten.

Moskee-voorzitter Mohamed El Fakiri schudde burgemeester Poorter hartelijk de hand en zei het erg te waarderen dat de gemeente zo snel een vergunning verleende voor de benefietactie. Na een fotomoment voor het gemeentehuis waarbij alle belanghebbenden samen poseerden, werden er beloftes gedaan om sowieso in contact met elkaar te blijven.

Er zijn meer inwoners heel actief inzetten. Zo vertrekt Khalil Karim op eigen kosten met een vrachtwagen met hulpgoederen naar het Atlasgebergte. Het gaat veelal om dekens, tenten, slaapzakken, luchtbedden en warme kleding, want het kan er in de winter bitterkoud worden. Ook Moskee Khalid in Heerhugowaard zamelt hulpgoederen in. Niet alleen spullen om de winter door te komen, maar ook lampen, batterijen, babyvoeding en medische spullen. (foto: Gemeente Dijk en Waard)
Pin It
Bekeken: 632x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/