Fietsen, maar dan niet voor de sport: het is weer het seizoen van de 'Bokketochten'. En van al die bier- en fietsfestijnen is de Langedijker Bokketocht één van de oudste en volgens de organisatie ook zeker de gezelligste Bokketocht van Noord-Holland. De tocht zal verreden worden op zaterdag 21 oktober: "Het is echt een fenomeen."

Streekstad Centraal sprak met Mark Kroon van café De Roode Leeuw in Zuid-Scharwoude, één van de deelnemende cafés. "Dit is altijd een onwijs leuke dag. Voor de mensen die gaan fietsen, maar ook voor onze vaste klanten. Die zitten gewoon de hele middag hier, die gaan niet weg. Die vinden het leuk om te kijken wat er allemaal binnenkomt." Alleen al die vaste klanten zorgen voor zo'n dertig, veertig dorstige kelen en dan moet de fietsers nog komen: "Gewoon heel gezellig!"

De Langedijker Bokketocht trekt altijd veel bierliefhebbers en zorgt dus voor prettige 'reuring' in de Langedijker kroegen. Glazen bockbier zijn de vaste begeleider van gesprekken over het weer, verzuurde benen en de laatste nieuwtjes uit het dorp. "Je moet wel tegen bier kunnen, maar dat kunnen ze hier wel", zegt Kroon nuchter. Een 'gewoon biertje' mag natuurlijk, maar het draait bij dit feest om bockbier, het verwarmende, bruinrode herfstbier waar vele varianten van bestaan.

"We hebben aardig wat bockbieren uit de regio", weet Kroon. Op de lijst van de deelnemende kroegen staan onder meer bockbieren uit Langedijk, De Rijp en Egmond. Maar ook bieren als 'Heel Holland Bockt' van Frontaal uit Breda en 'Bar & Bok' van De Molen uit Bodegraven. Voor de liefhebbers zijn er dus heel wat verschillende smaken te proeven.

De Langedijker Bokketocht wordt gehouden op zaterdag 21 oktober en begint om 15:00 uur. Na afloop, vanaf middernacht, is er een vrolijke afterparty bij Café De Heerlijkheid in Oudkarspel: het 'Bokkebal'. Een lijst van deelnemende cafés is te vinden op de Facebookpagina van de Langedijker Bokketocht.
Pin It
Bekeken: 852x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/