Wiekenkruis achtkant molendriegang bovenkruier. Die woorden zijn te lezen op één van de nieuwe bruggen van de opgeknapte N243. Voor de één een gedicht, voor de ander gewoon een opsomming van wat hier nou eenmaal te zien is. De tekst is van schrijver Willem Messchaert. Het is één van de vele artistieke randjes aan wat natuurlijk in hoofdzaak een infrastructureel project was: de modernisering van de N243.

Gedeputeerde Mobiliteit en Bereikbaarheid Jeroen Olthof van de provincie Noord-Holland bedankte de aanwezigen bij de officiële opening op vrijdag 29 september voor hun geduld. Want dat geduld, dat was nogal op de proef gesteld: "Al in 2004 zijn de eerste plannen voor de N243 gemaakt", bracht Olthof in herinnering. "De weg is lang dicht geweest en de werkzaamheden zorgden voor overlast. Ik wil iedereen bedanken voor hun geduld. Het is fijn dat de weg weer open is."

De provinciale weg werd eerder dit jaar landelijk nieuws toen bleek dat de nieuwe weg slecht toegankelijk was voor trekkers en andere landbouwvoertuigen. Boeren uit de omgeving trokken met hun mooiste materieel naar Stompetoren om voor de camera van Streekstad Centraal te laten zien wat er in hun ogen schortte aan de weg. De plannen werden vervolgens nog een keer aangepast. Geduld - het was inderdaad nodig. (tekst gaat door onder de foto)

De werkzaamheden in beeld. (foto: Streekstad Centraal)


Tijdens de opening begroef de gedeputeerde een tijdscapsule, met daarin onder meer de plannen die nu leidend waren bij de werkzaamheden. Zo kunnen toekomstige generaties, als die zélf weer de schop in de grond steken, lering trekken uit het verleden. Maar op korte termijn zal het zeker niet nodig zijn die tijdscapsule weer op te graven: de N243 is klaar voor de toekomst. Met meer groen, soepele rotondes en de nodige ingrepen om de route veiliger te maken voor fietsers.

De komende weken kunnen weggebruikers nog wel getuige zijn van enkele 'restwerkzaamheden'. Die moeten echter niet tot grote hinder leiden. Het gaat bij deze werkzaamheden onder meer om het aanplanten van bomen en struiken, iets dat het beste in het najaar gebeurt. Dat betekent dat de vernieuwde N243 nog een beetje groener zal worden, in de woorden van gedeputeerde Olthof een 'eerbetoon aan de prachtige omgeving'.
Pin It
Bekeken: 2024x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/