Wie dit weekend in Alkmaar mensen in Duitse klederdracht door de stad ziet lopen, ziet geen 'roze olifanten', want er is écht een Oktoberfest gaande in de kaasstad. Op de Paardenmarkt staat een reusachtige feesttent en daarbinnen is het een komen en gaan van halve liters, halve kippen, worsten, dirndls en jagershoedjes. Een groots feest in Duitse sferen.

Het volksfeest beleefde dit jaar zijn derde editie. Het is dus nog niet zo'n ingeburgerde traditie als in München, maar een vaste schare liefhebbers uit Alkmaar en omgeving wil dit evenement zeker niet missen. Bijzonder aan de opzet is dat mensen gezamenlijk een tafel boeken, bezoekers gaan dus echt met een groep - vrienden, collega's, een club - en dat zorgt meteen na binnenkomst al voor de nodige sfeer. (tekst gaat door onder de foto)

Grote glazen bier vinden gretig aftrek. (foto: Marco Schilpp)


Bier speelt een grote rol op het Oktoberfest, zo is het in München, zo is het ook in Alkmaar. Maar er is ook volop keuze uit andere dranken. Grote glazen horen er natuurlijk wel bij, zoals op het Oktoberfest eigenlijk alles net even groter en guller is dan anders. Klederdracht is op de Alkmaarse editie van het feest verplicht, dus waren er veel lederhosen en dirndl-jurkjes te zien, vaak wel op z'n Hollands gecombineerd met een paar sneakers.

Het Alkmaarse Oktoberfest duurt tot en met zaterdag 30 september. Wie de smaak echt te pakken heeft kan vervolgens nog tot en met dinsdag 3 oktober terecht in München zelf. Een fotoverslag van de eerste avond van het volksfeest op de Paardenmarkt is te vinden op de Facebookpagina van Alkmaar Centraal.
Pin It
Bekeken: 1632x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/