Tien jaar oud is ze, en nu al burgemeester: Malaika Mughal Uribe kreeg donderdagavond van haar collega-burgemeester Anja Schouten de ambtsketen omgehangen. Uribe is de nieuwe kinderburgemeester van Alkmaar, de derde in rij. Haar voorganger Miya Scheltinga, inmiddels twaalf jaar oud, legde haar taken neer en Uribe is dus haar opvolgster.

De ceremonie was live te volgen op Streekstad Centraal. De afscheidnemende kinderburgemeester Miya Scheltinga was ook aanwezig in het stadhuis en werd uitgebreid bedankt door de burgemeester. Scheltinga sprak van een geweldig jaar waarin ze veel heeft geleerd. Ze droeg de kleurige ambtsketen op deze avond voor het laatst. Burgemeester Schouten, zelf natuurlijk ook in het bezit van een ambtsketen, benadrukte dat ze de ambtsketen zou gaan 'omhangen', niet overhandigen. (tekst gaat door onder de foto)

Het officiële moment. (beeld: Streekstad Centraal)


In haar 'maiden speech' stelde de nieuwe kinderburgemeester Uribe zich voor als de nieuwe cyberagent van de gemeente Alkmaar. Online criminaliteit en pestgedrag zijn voor Uribe belangrijke thema's. "Ik voel me vereerd", begon ze haar toespraak. "Ik ben blij dat ik heb gesolliciteerd." Het onderwerp pesten raakt Uribe persoonlijk, want zoals veel kinderen heeft ook zij hiermee te maken gehad.

Als kinderburgemeester zal Uribe haar eigen thema's nadrukkelijker onder de aandacht brengen in politiek Alkmaar. Uiteraard is Uribe daarnaast ook aanwezig bij officiële momenten, zoals de viering van 450 Jaar Alkmaar Ontzet. Burgemeester Schouten liet niet na Uribe daar op te wijzen: "Je gaat het meteen al heel druk krijgen!"
Pin It
Bekeken: 964x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/