Onder de rook van Heerhugowaard en Langedijk ligt een plek van stilte en geurend groen: inlooptuin 'Wijland de Kampen' in 't Veld. Het is niet een plek waar iedereen zomaar komt binnenvallen, het is een plek waar mensen tot rust komen, omdat ze ziek zijn, of een dierbare hebben verloren. Maar zondag 1 oktober is voor één keer iedereen welkom, dan is er een open dag.

Rustig rondkijken: dat is wat bezoekers van de open dag kunnen doen. Het is ook wat de vaste bezoekers van inlooptuin Wijland de Kampen doen. Iedere donderdag ontvangen Sjim en Ingrid van der Stoop hier mensen die wel wat stilte om hun hoofd kunnen gebruiken. Het gaat om 'mensen met een levensbedreigende ziekte, met kanker, die kanker hebben gehad of mensen die een dierbare aan deze ziektes hebben verloren'. "Het fijne van deze dagen is dat niets moet, alles mag, maar het belangrijkste is om elkaar tot steun te zijn in moeilijke tijden", laat de organisatie weten aan Dijk en Waard Centraal.

De tuin wordt uitgebaat door een stichting, het geld komt van donaties en sponsoren. De bezoekers op donderdag betalen dan ook niet voor hun visite aan de tuin vol bloemen. De open dag is op zondag 11 oktober van 11.00 uur en 17.00 uur. Het adres is Kamperweg 4 in ’t Veld. Zie ook de website van Wijland de Kampen. (foto: Wijland de Kampen)
Pin It
Bekeken: 931x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/