De mogelijk gevaarlijke Aziatische tijgermug is opgedoken in Noord-Scharwoude. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) zal de mug gaan bestrijden. Omwonenden zijn met een brief en informatiefolder geïnformeerd.

De mug kan infectieziekten overdragen en is daarom ongewenst in Nederland. Volgens de gemeente Dijk en Waard is er 'geen enkele reden om zorgen te maken over gezondheidsrisico's'. "In Nederland heeft de mug nog geen infectieziekten overgebracht en die kans wordt ook zeer klein ingeschat."

De NOS schreef het vorige maand al: "De tijgermug is in Nederland bezig aan een opmars." In 2020 werd de Aziatische mug twee keer aangetroffen, en de jaren die volgden werden er steeds meer gezien. In 2021 waren dat er vier, vorig jaar acht en dit jaar zijn er al meer dan twaalf gezien. En dan is het muggenseizoen nog niet eens afgelopen. De NVWA is bezorgd over de toename. "Tijdig melden is daarbij van groot belang", schrijft de organisatie. "Wanneer een melding laat komt, is de populatie vaak gegroeid en kost het meer tijd om de situatie onder controle te krijgen."
Pin It
Bekeken: 2799x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/