Droogte is een van de grootste uitdagingen van de toekomst. Dat zeggen niet alleen verschillende politici, maar ook wetenschappers. Om beter met droogte om te gaan heeft de provincie onderzoek laten doen naar het watergebruik van bedrijven.

Sinds vijf jaar lijkt het wel heel vaak raak te zijn. Zo regent het maanden niet, zo komt het met bakken uit de lucht. Het zorgde dit jaar al voor ondergelopen parkeergarages, afgesloten snelwegen en vergeet niet de forse schade aan huizen. Wetenschappers zeggen dan ook: houd rekening met wateroverschotten én watertekorten. Het onderzoek van de provincie Noord-Holland richtte zich op de dertig grootste waterverbruikers.

Tijdens gesprekken met deze bedrijven zijn zogenoemde waterprofielen ingevuld. "Dit profiel maakt inzichtelijk hoeveel en ook waarom het water gebruikt wordt", schrijft de provincie. "Daarmee wordt duidelijk wat de gevolgen van een watertekort op de bedrijven is." Met de resultaten hoopt Noord-Holland het water beter te verdelen in tijden van schaarste.
Pin It
Bekeken: 2213x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/