Er zijn heel wat plekken in Nederland waar het veiliger fietsen is dan in onze regio. De regio heeft namelijk de meeste fietsongevallen per 1.000 inwoners van heel Noord-Holland, met Dijk en Waard als opvallende uitschieter. Op dit punt doet de regio Alkmaar ook slechtere zaken dan de vaak als druk ervaren hoofdstad Amsterdam.

Dat en meer blijkt uit een onderzoek van onderzoeksbureau Independer. De Noord-Hollandse gemeente met de meeste ongevallen per 10.000 inwoners is Bloemendaal. De tweede plaats gaat niet geheel verrassend naar Texel, waar domweg meer fietsers dan inwoners zijn door het toerisme. Maar dat de toch weinig toeristische gemeente Dijk en Waard in het onderzoek een derde plek inneemt is toch wel opvallend.

Met 16,3 fietsongelukken per 10.000 inwoners scoort de gemeente Dijk en Waard nog iets slechter dan Alkmaar, maar ook de kaasstad blijkt voor fietsers hoogrisicogebied met 13,4 fietsongelukken per 10.000 inwoners. Amsterdam, waar toch ook talloze toeristen de fiets pakken terwijl ze dat misschien beter niet zouden doen, ligt gevoelig onder de cijfers van Alkmaar en Dijk en Waard: 11,2 fietsongevallen per 10.000 inwoners.

De gemeenten Heiloo en Bergen liggen daar nog verder onder, maar voor het gemiddelde in de Streekstadregio wordt de slechte score van Alkmaar en Dijk en Waard natuurlijk zwaar meegewogen. Bij veel van de ongelukken gaat het om botsingen van fietsers met auto's, becijfert Independer verder. In onze regio is bij meer dan de helft van de ongelukken een auto betrokken geweest.
Pin It
Bekeken: 4360x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/