Even de deur uit om een spelletje te spelen of met gelijkgestemden koffie drinken. De ontmoetingsgroepen van Wonen Plus Welzijn in Langedijk zijn al jaren een groot succes, maar een Doet & Ontmoet in Heerhugowaard ontbrak nog. Tot nu. De welzijnsorganisatie start op woensdag 20 september met een groep in Wijkcentrum De Zon. En daar komt meer bij kijken dan je wellicht denkt.

Aan de telefoon welzijnsconculent Ineke Vroling. Als onderdeel van de PR-groep verzorgt ze de communicatie rond activiteiten in Dijk en Waard. Waaronder dus de Waardse Doet & Ontmoet-groep. "De abonnees zijn geïnformeerd. De flyers zijn uitgedeeld en opgehangen", vertelt Vroling tegen Dijk en Waard Centraal. Om de nieuwe groep tot een succes te maken wil de organisatie dat zoveel mogelijk mensen weten van het initiatief. "Het gaat niet alleen om de Heerhugowaarders in de buurthuizen, maar ook bijvoorbeeld op de markten. En ja, een geschreven interview over Doet & Ontmoet is natuurlijk ook erg leuk." Vanaf woensdag 20 september ontmoeten deelnemers elkaar elke week om 10:00 uur in het wijkcentrum aan het Brandpunt. "De groep moet vooral een gezellig onderonsje zijn. Bewoners hebben een onderbreking van hun dag en kunnen elkaar ontmoeten." Volgens de welzijnsconsulent krijgen deelnemers vaak meer contacten. Ze spreken thuis met elkaar af of gaan samen naar andere activiteiten. Maar ook voor Wonen Plus Welzijn zelf zijn de ontmoetingsgroepen belangrijk: "Uit de groepen komen ook weer signalen. Stel het gaat niet goed met iemand, dan willen we dat graag weten. We kunnen dan actie ondernemen of de mensen wat beter in de gaten houden."

De kritiek die ontmoetingsgroepen in het algemeen weleens krijgen is dat altijd dezelfde mensen naar de verschillende initiatieven gaan. Op de maandag drinken ze koffie hier, op de dinsdag zijn ze daar, en nieuwe gezichten sluiten zich maar zelden aan. Volgens Vroling is dat zeker niet het geval bij de Dijk en Waardse activiteiten. "Vooral in De Zon verwachten we veel inwoners die we nog niet kennen. Dat is wel fijn. Iedereen is natuurlijk welkom, maar het is ook goed dat we mensen zien die we nog niet kennen." Overigens worden nog vrijwilligers gezocht voor de nieuwe ontmoetingsgroep. "Een beroepskracht blijft altijd betrokken bij de groep, maar het initiatief draait echt op vrijwilligers. Dat is denk ik ook de charme. De groep gaat over de verbinding tussen mensen. Zowel informatief als ontspannend."

Voor meer informatie over de Heerhugowaardse Doet & Ontmoet, neem contact op met Monica Reisser. Ze is bereikbaar via 072 - 571 71 70. Of per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Pin It
Bekeken: 1006x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/