Zaterdag gaat de Noordervaart (N243) bij Stompetoren weer open. Tenminste, als er niet weer nieuwe problemen worden ontdekt. De weg bleek op sommige stukken te smal te zijn voor grote landbouwvoertuigen. De klus is nog niet helemaal klaar. Zo moet het fietspad nog worden voltooid en wordt nog een trap gelegd bij de bushalte bij Schermerhorn. De officiële, feestelijke heropening van de Noordervaart is op 29 september.

Sinds 24 april is er gewerkt aan de N243 tussen Alkmaar en de rotonde Molendijk bij Schermerhorn. Kabels en leidingen zijn verplaatst en eventueel vervangen en er ligt nieuw asfalt op de rijbaan en de fietspaden. Ook zijn er nieuwe rotondes aangelegd bij de Zuidervaart, Oterlekerweg en Rustenburgerweg. Langs de weg staan onder meer nieuwe lichtmasten en bewegwijzering. Al moet eentje wel weer vervangen worden, want daar staat "Usrem 4km" op.

Ook zijn van een aantal bestaande bruggen de leuningen vervangen door speciale nieuwe. Hierin staan teksten van dijkoloog Willem Messchaert als eerbetoon aan de Beemster en Schermer. Het gaat om de bruggen bij de Westfriese Omringdijk, ’t Zuidje, Vrouwensloot, Jispersloot, Voordijksloot, Delft, Schermerringvaart en Beemsterringvaart.

Er wordt een trap geplaatst bij de bushalte bij Schermerhorn geplaatst en de werkzaamheden aan het fietspad aan weerzijden van de nieuwe bruggen wordt nog afgerond. Fietsers en bromfietsers kunnen op 21 september weer een en weer.

Van maandag 4 tot vrijdag 15 september wordt gewerkt op de kruising van de parallelweg Noordervaart (de stille kant kant aan de zuidzijde) bij de nieuwe rotonde Oterlekerweg. De parallelweg en de kruising met de rotonde zijn dan dicht voor al het verkeer. De Noordervaart (N243) en het fietspad langs de N243 zijn open.

Van 18 september tot 6 oktober wordt gewerkt rondom de Zuidervaartbruggen. Het bouwterrein wordt ontruimd en restwerkzaamheden rondom deze bruggen worden gedaan. De westelijke rijbaan tussen de verkeersbrug en de fietsbrug is drie weken dicht. De fietsbrug is wel open, net als de Noordervaart (N243) en het fietspad erlangs.

In de weken tussen 11 september en 6 oktober worden op verschillende locaties op de Noordervaart restwerkzaamheden uitgevoerd, maar hiervoor hoeven de Noordervaart en het naastgelegen fietspad niet dicht.

Op 29 september wordt de Noordervaart feestelijk heropend tussen 15:00 en 17:00 uur. Naast het formele moment bij de Museummolen wordt uitleg gegeven over de uitgevoerde werkzaamheden, zijn er gratis activiteiten voor jong en oud en hapjes en drankjes.
Pin It
Bekeken: 1930x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/