In 1573 moet het de gewoonste zaak van de wereld zijn geweest: Trijn Rembrands tegenkomen in de binnenstad van Alkmaar. In dat jaar zou zij uitgroeien tot één van de helden van het Alkmaars Ontzet. Tenminste, als zij ook echt bestaan heeft en geen legende is. Maar dat maakt in het weekend van 2 en 3 september niet uit, want dan keren Trijn en vele andere figuren uit 1573 terug in het Alkmaar van 2023, tijdens 'De Vos is Los'.

Zo heet de historische vossenjacht die in het eerste weekend van september in de Alkmaarse binnenstad wordt georganiseerd. Tien figuren uit de tijd van het Beleg van Alkmaar zijn dan, uiteraard uitgedost in passende klederdracht, aanwezig in de oude straatjes van Alkmaar. Wie een vos weet te ontmaskeren krijgt van hem of haar een opdracht. Ook vertellen de vossen meer over de geschiedenis van Alkmaars Ontzet.

De historische vossenjacht 'De Vos is Los' gaat van start bij bibliotheek Kennemerwaard aan het Canadaplein. Het spel is tussen 13:00 en 16:00, op zaterdag 2 september en op zondag 3 september. Op die dagen staat uiteraard ook de kermis nog in de stad. Deelname aan de vossenjacht is gratis, maar aanmelden is wel gewenst, dat kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Pin It
Bekeken: 1463x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/