Het duurde maanden langer dan gepland, maar begin deze maand was het dan zover: de vernieuwde Laat werd heropend in het eerste weekend van juli. Winkeliers in de winkelstraat hadden er reikhalzend naar uit gekeken. Wat niet iedereen geweten zal hebben was dat één vaste gebruiker van de Laat, een medewerker van de KPN-winkel, heel de verbouwing haarscherp had vastgelegd.

Het gaat om Klaas Beets, al 37 jaar werkzaam op de Laat. De metamorfose van de winkelstraat ging hem aan het hart, misschien ook wel omdat hij weet dat hij binnenkort afscheid zal nemen van de Laat. "Na 49 jaar werken voor mijn baas, ga ik volgend jaar stoppen." Zijn loopbaan begon ooit op de Telefooncentrale, vertelt hij er nog bij. Beets weet dat in die centrale nu de redactie van Alkmaar Centraal te vinden is.

De herinrichting van de Laat is natuurlijk niemand ontgaan. "Menig Alkmaarder denkt van: een scheef straatje erin, niet te lopen", haalt Beets aan. Maar voor Beets was het vanaf begin af aan meer dan dat. Hij voelt zich betrokken, deelt koppen soep uit aan de werklieden voor zijn deur. En hij wilde deze herinneringen voor altijd vastleggen. "Daarom vanaf het begin februari 2022 een impressie van wat heeft zich plaatsgevonden voor míjn winkel", verklaart hij. Nuchter: "Een paar foto's."

Vele tientallen foto's zijn het, die als een stripverhaal laten zien hoe de Laat veranderde. Ook het weer verandert mee, we herkennen kerst, we herkennen Koningsdag. En uiteindelijk herkennen we ook de Laat zoals de straat er nú bij ligt. Uiteraard komt de KPN-winkel veelvuldig voorbij. Juist omdat Beets steeds vanaf dezelfde plekken fotografeerde is de ontwikkeling goed te volgen. Al bij al een uniek tijdsdocument. De fotoreeks is te bekijken op de Facebookpagina van Alkmaar Centraal.
Pin It
Bekeken: 1660x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/