Nog even wachten en dan kan iedereen Victorientje in huis halen. Alkmaarders Mark Wittebrood en Mick Madder laten ter ere van 450 jaar Alkmaar Ontzet unieke replica's van Victorientje in het Victoriepark maken. De porseleinen beeldjes zijn 26 cm hoog en er kan een lichtje in de sokkel.

Victorientje staat in het Victoriepark ter herinnering aan het Alkmaar Ontzet in 1573. Het beeld stelt de godin Victoria voor en wordt ook wel Alcmaria Victrix genoemd. Het werd in 1876 onthuld, op de derde eeuwdag van Alkmaar Ontzet, in aanwezigheid van koning Willem III, prins Alexander en prins Hendrik. Het beeld kreeg de bijnaam Victorientje en wordt nog altijd gezien als een belangrijk symbool van de stad Alkmaar.

"Na een lange periode van mallen maken, zoeken naar producenten en samples heen en weer sturen is het nu eindelijk zover; de beeldjes zijn per schip onderweg naar Alkmaar!", laat Mark Wittebrood opgetogen weten. "Ik kan niet wachten om straks het eerste exemplaar aan de burgemeester te mogen overhandigen.”

De beeldjes worden eind augustus in de Alkmaar Store, voorheen het VVV, verkocht. Ze kunnen alvast besteld worden via victorientje.nl.
Pin It
Bekeken: 2480x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/