Wat je er ook van vindt. De burgemeester is vaak het bekendste gezicht van het gemeentebestuur. En hoewel de eerste burger lang niet altijd een deftige statuur heeft zoals in televisieprogramma Swiebertje, blijft het een bijzonder vak. Vindt Ferry Floor. Voor zijn YouTube-serie De Burgemeester ging hij langs bij een oude bekende: Gido Oude Kotte.

Want de voormalig wethouder van Heerhugowaard is inmiddels alweer vier jaar burgervader van Aalsmeer. Of het een kinderdroom van Oude Kotte was? "Nee, geenzins. Wie wil er nou op zijn tiende burgemeester worden?" Laten we even teruggaan naar 2019. Oude Kotte wordt in februari voorgedragen als burgemeester. "De raad in Aalsmeer ziet in hem een betrokken, toegankelijke en daadkrachtige burgemeester", schreven wij toen in ons artikel. Oude Kotte was toen al jaren een bekend gezicht in de Waardse gemeentepolitiek. Eerst als gemeenteraadslid, later als wethouder. En tijdens die periode als wethouder groeide de droom om burgervader te worden. "Ik mocht een aantal keer de burgemeester waarnemen. Toen dacht ik: misschien zijn wij wel een match, het burgemeestersvak en ik."

Wie aan Aalsmeer denkt, denkt natuurlijk al gauw aan de bloemenveiling. "In dit gebouw zijn ongeveer 450 bedrijven werkzaam", vertelt Oude Kotte aan Ferry Floor. Samen nemen ze een kijkje in de grootste bloemenveiling ter wereld. Maar het burgemeestersvak gaat niet altijd over rozen. De combinatie ambtsketen en vader van drie kinderen kan uitdagend zijn, weet de geboren Apeldoorner. "Je bent zeven dagen per week, 24 uur per dag burgemeester. Ook in de nacht. Dat betekent dat je soms niet weg kan."

De aflevering van De Burgemeester met Gido Oude Kotte is te bekijken via YouTube. Ook zijn op het kanaal interviews te zien met oud-burgemeester Han ter Heegde van Heerhugowaard en Maarten Poorter, de eerste kroonbenoemde burgervader van Dijk en Waard.


Vorig jaar wilde Heerhugowaarder Ferry Floor ook zelf burgemeester worden. Op 20-jarige leeftijd solliciteerde hij voor de functie van burgervader van fusiegemeente Dijk en Waard. "Er solliciteren tegenwoordig steeds meer jonge mensen. In Opmeer heeft onlangs iemand van 25 gesolliciteerd en die werd het bijna", zei hij destijds tegen Dijk en Waard Centraal.


Pin It
Bekeken: 1498x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/