Bus op bus: een bestelbusje is bij Egmond aan den Hoef hard in botsing gekomen met een lijnbus. Dit gebeurde op zondagmiddag. De lijnbus was onderweg naar Alkmaar, maar door de klap raakte de bus zozeer beschadigd dat het voertuig niet verder kon rijden. Het zal op korte termijn ook niet meer inzetbaar zijn.

De precieze toedracht van het ongeluk is niet duidelijk. Getuigen ter plaatsen vermoeden dat de bestelbus heeft verzuimd om de lijnbus voorrang te geven. Die voorrang is op deze plek bij Egmond aan den Hoef met een stoplicht geregeld, de lijnbus rijdt vanaf een eigen baan de weg op.

Bij het ongeluk raakten zeker drie mensen gewond. Toch kwamen de meeste inzittenden met de schrik vrij; aangezien het een ongeluk met een lijnbus betrof, was het aantal betrokken reizigers groot. Ook moest een deel van de Hoeverweg enige tijd worden afgesloten.

In de bus, een reguliere bus van Connexxion, zou een gezelschap van wandelaars hebben gezeten. Zij hadden net een flinke afstand in de benen, meer dan 25 kilometer. Gelukkig hoefden ze het resterende stuk naar Alkmaar niet ook nog te lopen: een andere bus pikte de gedupeerde reizigers op.
Pin It
Bekeken: 5790x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/