Jeugdagent Yuksel van Politie Alkmaar-Duinstreek komt tijdens zijn werk te vaak met mensen in aanraking die denken dat iemand anders seksueel getinte foto’s of filmpjes van hem of haar heeft, en bang zijn dat diegene ze deelt met anderen of zelfs online zet. Ozcan heeft daarom het initiatief genomen voor een standaard 'stopbrief' tegen sexting.

Yuksel Ozcan wilde actie ondernemen en nam contact het politieteam Zeden en de organisaties achter Helpwanted.nl en Slachtofferhulp Nederland. Met elkaar hebben ze een voorbeeld-stopbrief opgesteld, met daarin de mededeling dat seksueel getint materiaal van de afzender niet met anderen gedeeld mag worden. Verder staat erin dat het beeldmateriaal niet mag worden gebruikt voor oplichting of chantage, en dat het ook niet bewaard mag worden. Ook staat erin dat het strafbaar is om beelden te misbruiken en als er aangifte wordt gedaan als dit toch gebeurt.

Slachtofferhulp Nederland heeft een speciale webpagina opgericht, met daarin meer informatie over het versturen van een stopbrief. Het voorbeeld is van deze pagina te downloaden. Op de pagina dat, als je degene die seksuele beelden van je heeft wel vertrouwt maar je toch zorgen maakt, het misschien beter is om daar gewoon even over met elkaar te praten. Ook staat er advies voor het geval het kwaad al geschied is. (foto: Pixabay / Ramon López Calvo)
Pin It
Bekeken: 1812x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/