Het aantal verstrekte WW-uitkeringen is in regio Alkmaar aanzienlijk gestegen. Veel meer dan het landelijk gemiddelde van 1,1 procent, en ook meer dan het provinciale gemiddelde van 2,4 procent. De toename van het aantal WW'ers afgelopen maand is over vrijwel de gehele breedte van de arbeidsmarkt. Een verklaring biedt het UWV niet. Mogelijk spelen seizoensinvloeden een rol. Een van positieve uitzonderingen was de detailhandel.

Het aantal mensen dat deels of geheel in de WW zit nam binnen de regio het sterkst toe in gemeente Bergen. Daar lag de toename in juni op 9,7 procent. Heiloo volgde met 6,7 procent, Alkmaar met 4,0 procent en Dijk en Waard met een meer bescheiden 1,4 procent. Het aantal WW'ers onder de regionale beroepsbevolking blijft met rond 1,4 procent onverminderd laag en de arbeidskrapte houdt dan ook aan.

Bij de update over de WW-cijfers legt het UWV de focus op de detailhandel. Na een periode met veel meer online aankopen lijkt de detailhandel hersteld van de coronacrisis. Al is er nog behoorlijk veel leegstand, ook in deze sector heerst een flink tekort aan personeel. De detailhandel was ook een van de weinige sectoren binnen de regio waarin het aantal WW'ers verder daalde (-2,5%). Voor iedere WW'er die normaal in de detailhandel werkt staan er nu doorgaans meer dan drie vacatures open.

Mede hierdoor passen werkgevers zich langzaam aan en kijken verder dan vooral relatief jong personeel. Denk aan mensen van hogere leeftijd en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook worden banenmarkten georganiseerd, zoals dit jaar in Middenwaard in Heerhugowaard.
Pin It
Bekeken: 1748x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/