De Alkmaarse ondernemer Jaap de Jong is overleden. De Jong is bekend als één van de eigenaars van staalbedrijf Overdie. Hij runde dit bedrijf samen met zijn broers, in navolging van hun vader. Overdie Staal is in zijn bedrijfstak een belangrijke werkgever in de regio. Bij veel Alkmaarders geniet het bedrijf daarnaast bekendheid om de miniatuurversie van de Eiffeltoren die op het terrein staat.

De geschiedenis van Overdie Staal gaat honderd jaar terug, maar de familie De Jong kwam in de jaren 60 in het bedrijf. In 1996 namen de vier zoons van Willem de Jong het bedrijf van hun vader over. In 2018 overleed broer Cees al, nu is Jaap dus overleden. Van de oorspronkelijke vier broers blijven er nu nog maar twee over.

Het overlijden van De Jong komt onverwacht, hij was 54 jaar oud. Voor Overdie Staal betekent dat een periode van rouw is aangebroken. Zaterdag is er een herdenkingsplechtigheid in de Grote Kerk, waarbij mensen hun condoleances kunnen overbrengen. Op maandag wordt De Jong in besloten kring begraven.
Pin It
Bekeken: 12062x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/