Alkmaarders die graag eens binnen willen kijken in 'hun' Stedelijk Museum kunnen daar vanaf deze zomer ook de AlkmaarPas voor gebruiken. Daarmee krijgt een breed publiek de kans om kennis te maken met de vaste collectie รฉn met de spraakmakende tijdelijke exposities van het museum. "We hopen de drempel te verlagen."

De AlkmaarPas is een goedkope pas die allerlei voordelen biedt. Geรฏnteresseerden kunnen de pas voor 15 euro aanschaffen, maar bijzonder is dat de pas ook gratis kan worden aangevraagd. Voor lage inkomens is namelijk een regeling getroffen. Zeker voor huishoudens, bijvoorbeeld gezinnen met kinderen, waar een museum anders al snel 'te duur' gevonden wordt, kan de AlkmaarPas uitkomst bieden.

Het Stedelijk Museum experimenteerde al eerder met gratis toegang. Zo was het museum dit jaar op Vaderdag gratis voor vaders. "Vorige zomer, met de komst van de Vaandeldrager naar Alkmaar, waren we vier maandagen gratis toegankelijk", brengt museumdirecteur Patrick van Mill in herinnering. "Deze gratis dagen werden goed bezocht." Reden dus om vaker de drempel te verlagen, nu dus met behulp van de AlkmaarPas. (tekst gaat door onder de foto)

In het museum zie je kunstwerken van zo'n 500 jaar oud. (foto: Alkmaar Centraal)


Bezoekers kunnen rekenen op een veelzijdig middagje uit. In de vaste tentoonstelling is onder meer aandacht voor het Alkmaars Ontzet, dit jaar 450 jaar geleden. Er zijn verder historische stadsgezichten te bekijken. Maar er is ook een expositie met daarin echte Van Goghs, over de Bergense School. En verder is er in een aparte zaal bijzondere aandacht voor twee zeer oude schilderijen op hout, die de bezoeker terugbrengen naar de tijd dat Alkmaar een belangrijk kunstcentrum was. Zo laat het Stedelijk Museum ook de echte Alkmaarders op een andere manier naar de eigen stad kijken.
Pin It
Bekeken: 1104x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/