De gemeente Castricum heeft grote plannen voor het nieuwe natuurgebied langs de Provinciale weg (N203) tussen Limmen en Uitgeest. Voor de groene oase wordt 3,5 hectare grond gereserveerd, met een recreatieve wandelroute rondom het dorp.

Het natuurgebied moet de biodiversiteit in de omgeving gaan vergroten, maar er is ook ruimte voor recreatie, zoals wandelen en fietsen. "Bewoners en bezoekers krijgen hier de gelegenheid om te genieten van de ongerepte natuurlijke schoonheid die Castricum te bieden heeft", verklaart wethouder Valentijn Brouwer.

Het wandelpad strekt zich uit van het Park Castricummer Hout, langs de voetbalvelden van FC Castricum tot aan de volkstuintjes, tegenover minicamping De Nesse. "Het natuurgebied wordt een combinatie van waterpartijen en moerasbos, en zal dienen ter vergroening van de gemeente."

De verwachting is dat de werkzaamheden eind december van start gaan. "We zijn erg blij onze plannen voor dit prachtige natuurgebied te presenteren. We versterken niet alleen de natuurlijke omgeving van de gemeente, maar creëren we ook een fantastische recreatieplek voor inwoners en toeristen", aldus de wethouder.
Pin It
Bekeken: 502x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/