Voor Stadswerk072 is het een grote vloed van hout en ander materiaal. Storm Poly heeft de mensen van de Alkmaarse groendiensten veel werk bezorgd - om eerlijk te zijn wel meer dan gewenst. Toch weet Stadswerk072 het om te buigen naar iets positiefs: "Het goede hout, dat verkopen we."

Op gewone dagen doorkruist Alkmaar Centraal de stad en dan liefst via de kortste weg. In de eerste dagen na de storm waren veel van die wegen versperd. Het verschil dat Stadswerk072 maakt, door takken weg te nemen en bomen op te ruimen, is voor wie zó door de stad beweegt heel zichtbaar. Mooi werk. "We krijgen ook veel positieve reacties", bevestigt Cindy Boxma van Stadswerk072. (tekst gaat door onder de foto)

Het hout heeft waarde, afblijven dus! (foto: Alkmaar Centraal)


Veel hout wordt versnipperd, weet Boxma te vertellen. "We zitten bij Stadswerk072 echt met een hoge berg hoor." Die berg moet de versnipperaar in. Het is een eindeloze stroom van takken, vaak met het gebladerte er nog aan. Waardeloos materiaal, tenzij je er snippers van maakt. "Die snippers gooien we niet weg. Die gebruiken we voor de parken, als bodembedekker. Dat is goed voor de planten."

Zo geeft dood hout nieuw leven aan parken. Maar lang niet al het hout eindigt als bodembedekker. Er zijn behalve takken ook grote bomen geveld en die bomen leveren heel veel goed hout. 'We verkopen dat hout", weet Boxma. Een aannemer is er blij mee. "Wat het precies oplevert - dat weet ik niet", moet Boxma bekennen. Hoe hoog de opbrengst ook is, de complete operatie zal er niet door worden gedekt. Stadswerk072 heeft een zware dobber aan zomerstorm Poly: "We zitten nu in een fase dat alles wordt veiliggesteld. Reguliere werkzaamheden worden uitgesteld", vertelt Boxma. "Dat dit zou gebeuren, dat zagen we natuurlijk niet aankomen.'
Pin It
Bekeken: 2512x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/