Een aaneengesloten periode van 40 jaar actief zijn voor een organisatie is zeker vermeldenswaardig. Dus werd Harrie Konijn vrijdagochtend even in het zonnetje gezet. Hij is inmiddels 40 jaar kaasdrager bij het kaasdragersgilde, waar hij bekend is als 'De Stille'. Iedere kaasdrager krijgt bij zijn vaste aanstelling ook een bijnaam. Daar heeft hij geen enkele invloed op en wordt hem door zijn collega's toegekend. (tekst loopt verder onder foto)

De Stille wordt toegesproken door wethouder kaas Anjo van de Ven (foto: Alkmaar Centraal)


Harrie weet nog wel hoe hij aan zijn bijnaam kwam. "Toen ik begon was het een roerige tijd binnen het Gilde. Er waren wat conflicten en dat zorgde in de kaasdragerskamer nog wel eens voor verhitte gesprekken. Ik ging dan  maar in een hoek zitten en bemoeide me er vooral niet mee, bleef stil. En dat is blijven hangen", vertelt hij aan Alkmaar Centraal. (tekst loopt verder onder foto)

Harrie Koning, alias De Stille, laat trots zijn zilveren Waag zien (foto: Alkmaar Centraal)


Publiekelijk en in gezelschap van zijn vrouw werd de jubilaris toegesproken door kaasvader Willem Borst en wethouder kaas Anjo van de Ven. Naast een mooie bos bloemen kreeg hij bij wijze van erkenning ook een 'zilveren Waag' overhandigd. Het was een feestelijke aangelegenheid die ook zichtbaar door het publiek werd gewaardeerd.
Pin It
Bekeken: 2100x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/