De gemeenteraad van Dijk en Waard heeft de jaarstukken, nota reserves & voorzieningen, voortgangsrapportage en kadernota vastgesteld. Zoals al eerder gemeld, heeft de jaarrekening 2022 onder de streep een fors positief resultaat van 21,8 miljoen euro. Bij de diverse documenten zijn diverse amendementen en moties aangenomen.

Met de jaarstukken 2022 legt de gemeente verantwoording af aan de gemeenteraad. De documenten werden vastgesteld door de raad, al stemde die met een amendement wel voor verschuiving van een bepaald bedrag van bouwexploitaties naar de algemene reserve, zodat het meer flexibiliteit houdt.

Ook gemeenten hebben reserves nodig. De nota voor reserves & voorzieningen is door de raad aangenomen met een drietal amendementen en een motie. Niet zozeer voor inhoudelijke veranderingen, maar om het document begrijpelijker te maken.

Twee keer per jaar levert het college een voortgangsrapportage die, zoals de naam al doet vermoeden, inzicht geeft in de gang van zaken en de bijbehorende getallen. Financiële afwijkingen groter dan 100.000 euro worden hierin gerapporteerd. De raad heeft de voortgangsrapportage vastgesteld, en daarmee kan deze worden verwerkt in de begroting van 2023.

Voor de kadernota voor 2024 is als uitgangspunt de begroting 2023 gebruikt, aangevuld met ontwikkelingen en plannen uit het coalitieakkoord. De raad heeft de kadernota ook vastgesteld en deze kan nu worden uitgewerkt in de begroting 2024, die in november naar de raad gaat. Voor de kadernota heeft de gemeenteraad zes moties voor aanpassingen genomen.

Middels een motie instrueerde de raad het college van B&W om ervoor te zorgen dat alle woningen met een energielabel lager dan C een opgekrikt worden. Voor het subsidiebeleid zal bij andere gemeenten gekeken worden. Via motie voor het evenementenbeleid krijgt het college opdracht om bestaande en mogelijke nieuwe locaties voor evenementen en festiviteiten goed vast te leggen, met betrekking van de buurten. Ook werd een motie aangenomen om volgend jaar onderzoek te doen naar bewegwijzering van bezienswaardigheden.

Voor wat sport en activiteiten is een motie aangenomen voor een 'warm welkom' voor nieuwe inwoners, door ze te laten zien welke mogelijkheden verenigingen in Dijk en Waard te bieden hebben. Samen met verenigingen moet het aanbod worden vormgegeven en kenbaar worden gemaakt. Er zijn ook moties aangenomen voor de oprichting van een commissie die zich verdiept in het sociaal domein en het om succesvolle voorbeelden van jeugdbeleid te vinden en te kijken naar eventuele inzet van ervaringsdeskundigen.
Pin It
Bekeken: 863x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/