Zwembad de Hoornse Vaart in Alkmaar heeft spoedreparaties nodig. Het beton is verder aangetast dan eerder geconstateerd, en het herstel moet eigenlijk nog dit jaar gebeuren. Wordt langer gewacht, dan dreigt tijdelijke sluiting van delen van het zwembad. De kosten zijn geraamd op 850.000 euro. De gemeente is gevraagd om budget beschikbaar te stellen.

Eind 2021 is de constructie van de zwembaden van de Hoornse Vaart gecontroleerd. Naast een visuele inspectie zijn er betonmonsters genomen door middel van boringen. Onder enkele looproutes werd aangetast beton gevonden. Deze routes zijn afgezet om de constructie te ontlasten. Uit een vervolgonderzoek blijkt dat het beton nu zo spoedig mogelijk hersteld moet worden.

Inmiddels ligt er een offerte voor 850.000 euro op tafel. Via de eerste bestuursrapportage van 2023 vraagt het college van B&W om het benodigde geld. Bij goedkeuring verwacht het college dat de betonrenovatie eind dit jaar kan starten.

"Het niet tijdig herstellen van de betonrot kan leiden tot eventuele sluiting van delen van het complex", schrijft het college in een bijgevoegde brief. "Het sluiten van (gedeelten van) het zwembad leidt tot een uitdaging daar de Hoornse Vaart een belangrijke maatschappelijke (...) en regionale functie kent. Daarnaast zal sluiting leiden tot derving van inkomsten voor Alkmaar Sport. De gemeente subsidieert het exploitatietekort en door sluiting zal het exploitatietekort stijgen." Raadsleden kunnen in het derde kwartaal van dit jaar een rondleiding langs de schades krijgen.

In maart 2022 concludeerde onderzoeksbureau Synarchis tijdens een driejaarlijks onderzoek dat het sportcomplex 5 miljoen euro aan achterstallig onderhoud had. Het bureau legde vier scenario's voor: renovatie over 10 jaar, renovatie over 20 jaar en nieuwbouw van het sportcomplex, al dan niet in afgeslankte vorm. Gezien de schades moet de gemeente vaart maken met de besluitvorming. Eind dit jaar wordt een raadsinformatiebijeenkomst georganiseerd om de toekomst te bespreken.
Pin It
Bekeken: 4341x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/