Door de lange pijpen van het orgel van de Alkmaarse Grote Kerk klinken met regelmaat de grote meesters. Sweelinck en Bach, dat zijn bekende namen. Maar woensdag 12 juli is er juist aandacht voor componisten die vandaag de dag nauwelijks nog bekend zijn. Organist Frank van Wijk onttrekt ze aan de vergetelheid door zijn spel op het orgel van de Grote Kerk.

Van Wijk is een kenner van het werk van Johannes Gijsbertus Bastiaans (1812-1875). Deze componist, tijdens zijn leven onder meer stadsorganist van Haarlem, zal tijdens het concert dan ook zeker aan de orde komen. Van Wijk, die ervaren is als organist van de Bergense ruΓ―nekerk en verder het orgel van de Alkmaarse Kapelkerk beheert, zal laten horen hoe deze componist zich liet inspireren door Mendelssohn en, uiteraard, Bach. De beroemdste Nederlandse componist, Sweelinck, zal ook aan de orde komen tijdens het Zomeravondconcert.

Het Zomeravondconcert vindt plaats op woensdag 12 juli, vanaf 20:15. Kaarten kunnen worden besteld via de Grote Kerk en kosten 9 euro per stuk. Wie het orgel graag eens gratis wil beluisteren is welkom tijdens de Kaasmarktconcerten op vrijdagmiddag. Voor meer informatie, zie de website van de Grote Kerk.
Pin It
Bekeken: 873x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/