Inwoners van Dijk en Waard die hun rijbewijs moeten verlengen kunnen de online aanvraag nu rechtstreeks doen via Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Alleen het ophalen van het bestelde rijbewijs moet in den lijve gebeuren op het gemeentehuis in Heerhugowaard of in De Binding in Zuid-Scharwoude.

Voor het online verlengen van het rijbewijs is een recente pasfoto nodig, gemaakt door een RDW-erkende fotograaf of fotocabine. In Dijk en Waard zijn er zes fotografen en drie fotocabines aangesloten, die de pasfoto samen met een handtekening naar de RDW kunnen versturen. Een overzicht staat op rdw.nl. Als de foto is goedgekeurd, dan kan de inwoner de online aanvraag afronden via DigiD met de ID-check functionaliteit. Het nieuwe rijbewijs ligt met twee werkdagen bij de gemeente klaar om op afspraak opgehaald te worden.

Naast dat de gemeente meer online mogelijkheden wil bieden, maakt de extra dienst capaciteit vrij om in 2024 de sterke stijging aan aanvragen voor reisdocumenten op te vangen. De piek in het aantal aanvragen zal het gevolg zijn van een wetswijziging in 2014. De geldigheid van een reisdocument werd toen voor een volwassene verlengd van vijf naar tien jaar. Tot 2029 wordt extra drukte verwacht voor de aanvraag van bijvoorbeeld een paspoort.
Pin It
Bekeken: 1301x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/