Vanaf vrijdag kunnen dak- en thuislozen in Alkmaar gebruik maken van de nieuwe 24-uursopvang aan de Helderseweg 8. De dagopvang op deze locatie is uitgebreid met nachtopvang. Dak- en thuislozen kunnen bij deze 'Daklozenopvang 2.0' 24 uur per dag, zeven dagen per week terecht voor ondersteuning en begeleiding.

Reakt en dnoDoen bieden opvang voor daklozen in opdracht van de gemeente Alkmaar. Er waren voor hen twee locaties in de stad: de nachtopvang aan de Jan de Heemstraat en de dagopvang aan de Helderseweg 8. De dagopvang direct naast de brandweerkazerne biedt dak- en thuislozen een douche, een maaltijd en activiteiten. De nachtopvang wordt daarbij ondergebracht en is groter dan de oude.

"Ik ben trots op wat de betrokken partijen hier hebben neergezet", zegt wethouder Arie Epskamp. "Dit hele proces is gestoeld op vertrouwen. Vertrouwen bij vertegenwoordigers van de daklozen en vertrouwen van de mensen uit de omgeving. De 24-uurs opvang wil graag een goede buur zijn en blijven. De afgelopen tijd hebben mensen uit de omgeving in een klankbordgroep meegedacht over hoe we goede buren kunnen worden. Dit heeft waardevolle informatie en perspectieven uit de buurt opgeleverd. Ik wil iedereen bedanken voor hun betrokkenheid, tijd en open houding. Ook na de opening blijven we natuurlijk met elkaar in gesprek over hoe het hier gaat."

Het letterlijk aan elkaar verbinden van de opvanglocaties in één pand levert volgens de gemeente veel voordelen op: daklozen kunnen terecht op één locatie ze zullen 's nachts minder op straat blijven. De begeleiding is beter doordat dnoDoen en Reakt nu rond de klok samenwerken. Bovendien ligt de opvang vlakbij diverse (nood-) hulpdiensten. (foto: Gemeente Alkmaar)
Pin It
Bekeken: 2403x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/