Parkeergarage Karperton in Alkmaar krijgt weer een ruime onvoldoende van gebruikers. In een digitaal onderzoek in februari en maart van de gemeente kreeg de parkeergarage aan de Dijk slechts een 4,6. De andere parkeergarages in Alkmaar krijgen over het jaar 2022 een voldoende, als is dat voor De Vest met een 5,7 maar net aan. Opvallend is dat het cijfer voor de dienstverlening na de overname door P1 omhoog schoot naar een 7,3.

In februari en maart is een digitaal onderzoek verricht onder een representatieve groep parkeerders, om vast te stellen hoe dienstverlening van P1 en de parkeergarages in Alkmaar vorig jaar zijn ervaren. Voorganger Parkeerservice verdiende in 2020 slechts een 5,4. Vooral de digitale dienstverlening kreeg veel kritiek. P1 kende na de overname problemen met de vergunningen en de klantenservice, maar blijkbaar verloopt alles nu vrij soepel. Met een 7,3 voldoet P1 aan de wensen van de gemeente. Die streefde voor het eerste contractjaar naar een 7,0. De lat ligt voor het tweede en het derde jaar hoger met een 7,5 en in 2025 wordt minimaal een 8,0 verlangd.

De Karperton is al jaren een zorgenkindje. De parkeergarage is te krap, er is onderhoud nodig en bezoekers ervaren last van daklozen, drugsgebruikers en hangjeugd. In 2020 gaven leden van de ANWB 'De Krappe Ton' een pijnlijke 4,0. Dat moet allemaal drastisch verbeteren wanneer er uiteindelijk een nieuwe Karperton is gebouwd. Ook bij parkeergarage De Vest wordt overlast van ongenode gasten ervaren en is er achterstallig onderhoud. Dat resulteerde in het gemeentelijk onderzoek in een 5,7. Goede scores waren er voor de andere vier openbare parkeergarages: Schelphoek en De Kazerne kregen een 7,8, de Singelgarage een 7,6 en Kanaalschiereiland een 7,4.

Er wordt gewerkt aan de Alkmaarse openbare parkeergarages. De gemeente besloot bij De Vest en de Karperton meer toezicht te houden en in februari koos de raad ervoor om te investeren in een toegangssysteem met vouwhekken voor De Vest, de Singelgarage en Schelphoek. En dit jaar worden de parkeerapparatuur en de betaalautomaten van de parkeergarages vervangen.
Pin It
Bekeken: 1900x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/