"Natuurlijk, iedereen zit op het strand." Als je er op een Alkmaars terras naar vraagt weten mensen wel waarom het zo rustig is. Al valt dat op de terrassen nog alles mee. Vooral restaurants en cafés die het van hun binnenruimte moeten hebben merken het: hitte maakt dan wel dorstig, als horeca heb je er toch niet veel aan. "Niet in de stad, nee."

Alkmaar Centraal maakte een rondgang door de binnenstad en trof op een terras iemand die opvallend warm gekleed was. "Ik moest eigenlijk werken", bekent hij. "Maar mijn baas heeft afgebeld." Hij werkt in een restaurant, verduidelijkt hij. En restaurants, zeker die zonder veel buitenruimte, hebben het bij deze hitte gewoon niet zo druk.

Heet is het vooral op de droge stukken van de binnenstad. De Gedempte Niieuwesloot, het Kerkplein, Koorstraat en Ritsevoort: van de wind komt daar eigenlijk nauwelijks verkoeling. Op het Waagplein en de Plattestenenbrug is de invloed van de grachten wel te merken. En dat koele briesje wordt ook zeker gewaardeerd. "Ach, morgen koelt het sowieso af", zegt iemand die zich naast een glazen wandje heeft gepositioneerd, mooi uit de wind. "Dit pak ik nog even mee hoor."

Druk is het zeker wel op het water. Langs de waterkant hebben mensen veel plezier in het gadeslaan van de eindeloze stoet bootjes. Maar de echte drukte, die moet je dus op de stranden zoeken. Al weet een oudere terrasganger zelfs dat te relativeren: "Weet je waar ze zitten? Thuis. Mensen houden helemaal niet van mooi weer." (foto: archiefbeeld)
Pin It
Bekeken: 3040x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/