Voor menig Alkmaarder is het nieuwe er nog lang niet af, verwonderd kijken mensen er om zich heen: de Laat. Of preciezer gezegd, het westelijke gedeelte van Alkmaars langste winkelstraat. Daar is de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuwe, groenere uitstraling van het winkelgebied. Zaterdag 1 juli wordt de vernieuwde Laat feestelijk geopend.

De Laat was al langer een zorgenkind in Alkmaar. Hoge huren en het gevoel 'uit de loop' te raken leidden tot meer en meer leegstand. Die leegstand is er nog steeds, maar de straat heeft wel een aantrekkelijker voorkomen gekregen, met veel bomen en bloemenperkjes, bankjes om samen op te zitten en luxere bestrating. Met deze investering hoopt de gemeente bovengenoemde problemen op te lossen.

Er was ook kritiek. De werkzaamheden liepen keer op keer uit, tot onvrede van ondernemers. De grootste ingreep van het project was het fietsvrij maken van de winkelstraat. Overdag mag er alleen nog maar gewandeld worden op de Laat. En ook dat vindt niet iedereen leuk, zo kan straatzanger Bertje Doperwtje beamen. Hij was door de gemeente ingehuurd om fietsers op ludieke wijze tot afstappen te manen: "De dingen die je naar je hoofd geslingerd krijgt..."

Maar zaterdag 1 juli moet toch de feeststemming overheersen. Het programma begint met een officieel gedeelte voor genodigden. Daarna, van 10:00 tot 17:00, is er een vrolijk programma van activiteiten in de winkelstraat. Daarmee hopen ondernemers veel extra publiek naar de Laat te trekken. Het winkelend publiek kan genieten van live muziek en er is ook een loterij.

Alkmaar is hiermee trouwens nog niet klaar met zijn winkelstraten. In het coalitieakkoord van het nieuwe Alkmaarse College wordt namelijk het voornemen uitgesproken om ook de Langestraat, de voornaamste winkelstraat van de stad, te 'vergroenen'.
Pin It
Bekeken: 2560x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/