Opnieuw is er een meeuw doodgeschoten in Alkmaar. Nadat afgelopen weken al drie meeuwen werden geraakt, is donderdag weer een dier onder vuur genomen. Dit keer met een luchtbuks. De politie heeft een 36-jarige Alkmaarder aangehouden en onderzoekt een mogelijk verband tussen de verschillende schietincidenten.

Dat laat politiewoordvoerder Joey Brink weten aan Alkmaar Centraal. Nadat de afgelopen weken drie meeuwen doodgeschoten werden op de Sint Laurensstraat, gaat het nu om een beschieting op de Pieter Zeemanstraat. "Dit is zware dierenmishandeling. We nemen deze incidenten dan ook zeer serieus", zegt Brink. Volgens de woordvoerder is het onderzoek in volle gang. "We bekijken de rol van de 36-jarige verdachte en of hij iets te maken heeft met de eerdere beschietingen."

Al langere tijd is er meeuwenoverlast in Alkmaar. Omdat de vliegende dieren beschermd worden kan niet heel veel tegen de overlast gedaan worden. Wel is het mogelijk om de meeuwen het idee te geven dat de omgeving te onveilig is om een nest te bouwen. Sinds kort 'patrouilleert' een roofvogel regelmatig in het gebied. Daarnaast worden onder meer eieren behandeld met speciale olie en verplaatst de gemeente nesten.
Pin It
Bekeken: 3597x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/