Minder dan 130 leerlingen. Het is de 'magische grens' voor een school. En dus zal PCC Bergen over twee jaarzijn deuren sluiten. Een gemakkelijke beslissing is dat zeker niet geweest: "Hier zijn we aardig mee aan het stoeien geweest."

Streekstad Centraal sprak met vestigingsdirecteur Rob Baltus. Hij betreurt het einde van 'zijn' school. "Wat we de leerlingen hier kunnen bieden is heel waardevol. Een school in hun vertrouwde omgeving", legt hij uit. De school biedt onderwijs aan eerste- en tweedeklassers, die daarna op hun eigen niveau kunnen doorleren in Alkmaar. Maar volgend jaar zal er dus geen nieuwe brugklas meer starten.

"130 leerlingen is te weinig, dat is ook landelijk zo bepaald", zegt Baltus gelaten. Maar eigenlijk is zo'n kleine school helemaal zo slecht nog niet: "We kunnen hier wel extra aandacht bieden. Je kunt dan bijvoorbeeld net wat makkelijker ingrijpen bij pestgedrag. En het is mooi dat kinderen uit Bergen sociaal gezien nog even bij elkaar kunnen blijven."

Behalve het leerlingenaantal speelde ook een beslissing van de gemeente Bergen mee in het opgeven van de PCC-locatie. "De gemeente heeft de Kloosterpoort, de ingang van onze school, toegewezen aan de Adriaan Roland Holstschool. Dat is de vrijeschool, die heeft ruimtegebrek."

Baltus is behalve voor PCC Bergen ook verantwoordelijk voor PCC Heiloo. Dat is net als PCC Bergen een school met alleen eerste en tweede klassen. Maar anders dan de school in Bergen heeft deze school wel voldoende aanloop. Hiernaast blijven uiteraard de verschillende locaties van PCC in Alkmaar gewoon in gebruik.

Voor de docenten van PCC Bergen betekent de sluiting dan ook niet dat ze zich zorgen hoeven te maken over hun baan. "Nee, iedereen kan gewoon binnen het PCC aan het werk. Dat is het mooie aan een organisatie als de onze, alle docenten kunnen verder", verzekert Baltus. "Maar eerst gaan we er echt nog twee mooie jaren van maken." Want de herinneringen die leerlingen van PCC Bergen nu opdoen, die gaan nog een leven lang mee.
Pin It
Bekeken: 4103x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/