Twee Haarlemmers van 21 en 24 jaar zijn dinsdag opgepakt vanwege een reeks gevallen van bankpasfraude tussen augustus en februari. Het tweetal zou 22 mensen hebben opgelicht, van Alkmaar tot Udenhout en van Zandvoort tot Ermelo. Ze zitten vast en worden vrijdag voorgeleid.

De slachtoffers werden doorgaans de dupe van wellicht de meest bekende babbeltruc: een 'bankmedewerker' belt op, doorgaans via vaste telefoonlijn, bijvoorbeeld omdat de bankpas of creditcard een virus heeft of criminelen hebben geprobeerd geld van de rekening te halen. De pincodes worden ontfutseld en iemand komt langs om de pas(sen) op te halen. Ook wordt geadviseerd waardevolle spullen af te geven, zogenaamd zodat de bank deze veilig kan bewaren. Daarna wordt de rekening geplunderd.

Het onderzoek wordt voorgezet. Tijdens de voorgeleiding wordt bepaald of de Haarlemmers langer vast blijven zitten.
Pin It
Bekeken: 1691x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/