De Intergemeentelijke Stichting Openbaar Basisonderwijs (ISOB) wil de Lucebertschool en Van Reenenschool in Bergen laten fuseren. Dit is volgens de stichting nodig om het onderwijs in het dorp op hoog peil te houden, terwijl het aantal kinderen langzaam afneemt. Gaat alles volgens plan, dan opent op 1 augustus 2024 een nieuwe openbare basisschool de deuren op de Lucebert-locatie.

ISOB stelt dat er in verhouding tot het aantal leerlingen veel basisscholen zijn in Bergen. En die verhouding wordt langzaam schever, want het aantal kleine kinderen daalt in het dorp en die trend zet naar verwachting door. Om de kwaliteit van onderwijs te borgen is het voor de stichting wenselijk dat scholen een minimale grootte hebben.

"Het openbaar onderwijs is van en voor de samenleving”, zegt Robert Smid, bestuurder van ISOB. “Daarom vinden we het belangrijk dat we dat op zo veel mogelijk plaatsen in stand houden. Met de samenvoeging van OBS Van Reenenschool en OBS Lucebertschool borgen we de continuïteit van het openbare onderwijs in Bergen."

Met een fusie ontstaat er volgens de stichting een nieuwe openbare basisschool in Bergen met een aantrekkelijk profiel; een school voor uitstekend onderwijs, die voortbouwt op de sterke punten van zowel de Van Reenenschool als de Lucebertschool. Een school waar kinderen een toekomstbestendige basis meekrijgen voor een duurzame wereld. ISOB stelt ook dat de fusieschool een sterkere rol zal vervullen in het dorp, en een  betere partner is voor de kinderopvang, het voortgezet onderwijs en andere voorzieningen.

Het bestuur van ISOB neemt naar verwachting na de zomer een voorlopig besluit over de scholenfusie. Daarna is het aan zowel de ISOB Raad van Toezicht en de medezeggenschapsraden van de scholen om akkoord te gaan. Pas dan kan het college van bestuur definitief groen licht geven.
Pin It
Bekeken: 1257x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/