De Berger Scholengemeenschap (BSG) wordt vanwege een ingrijpende verbouwing tijdelijk gehuisvest in het pand van Mytylschool De Ruimte aan de Oudtburghweg in Bergen. De Mytylschool verhuist naar Heerhugowaard. Dat betekent dat  alle 800 leerlingen en docenten van de BSG vanaf komende zomer anderhalf jaar lang over de smalle polderweg moeten om bij de school te komen. En dat geldt ook voor alle bouwverkeer voor Park De Beeck, de nieuwe woonwijk op het BSV-terrein.

Die combinatie zien de bewoners van de huizen langs de Oudtburghweg en de Kerkedijk niet zitten. Ze vrezen voor overlast, hardrijders en schade aan hun omgeving. Daarom hebben ze een aantal mogelijke oplossingen bedacht en willen die met de gemeente bespreken. Eén van die alternatieven is om het verkeer over de bredere Churchillaan te leiden. Een andere suggestie is om via de Blauwe Reiger een verbinding aan te leggen tussen het Molenweidtje  en de school aan de Oudtburghweg.

De gemeente heeft de omwonenden van de Mytylschool per brief geïnformeerd over de tijdelijke huisvesting van de BSG. Verantwoordelijk wethouder Ernest Briët zegt op de hoogte te zijn van de bezwaren . De bedoeling is dat er binnenkort een bijeenkomst plaats vindt om de situatie en opties te bespreken.
Pin It
Bekeken: 988x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/