Het voormalige kantoorgebouw van aannemer Teerenstra aan de Ambachtsweg in Heiloo kan worden omgebouwd tot een complex met vijftien appartementen. Zes daarvan krijgen een prijskaartje onder de 250.000 euro, de andere appartementen moeten meer gaan kosten. Dat stelt eigenaar GTP Vastgoed, die al jaren werkt aan woningbouwplannen langs de Ambachtsweg.

Tot voor kort werd het kantoorpand gebruikt als bedrijfsverzamelgebouw, onder meer door eigenaar GTP Vastgoed zelf. GTP is een afkorting van Gerry Teerenstra Projectontwikkeling, die na de verkoop van het aannemersbedrijf aan Heddes Bouw verder ging als projectontwikkelaar. Inmiddels is GTP Vastgoed verhuisd naar de Prins Bernhardlaan in Alkmaar, waar GTP het voormalige Huis van Bewaring heeft verbouwd tot kantoor en hotel.

GTP Vastgoed wil aan de Ambachtsweg vier twee-onder-een-kapwoningen en vier losse garages bouwen op de plek van een voormalige bedrijfsloods naast het kantoorpand van Teerenstra op het voormalige bedrijventerrein Oosterzij. Dat plan werd door de politiek afgeschoten. Bij inbreilocaties willen de Heiloose politieke partijen vrijwel allemaal altijd woningen voor de lagere inkomens, omdat er al genoeg duurdere woningen in Heiloo zijn.

GTP Vastgoed wil de politiek alsnog overtuigen dat er voldoende betaalbare woningen aan de Ambachtsweg verrijzen, door te wijzen op de zes appartementen met een prijskaartje onder de 250.000 euro die in het kantoorpand van Teerenstra kunnen komen. Ook wijst de projectontwikkelaar erop dat de omwonenden geen probleem hebben met de nieuwe buren in de twee-onder-een-kapwoningen. Of de buurt net zo enthousiast is over buren die minder bemiddeld zijn, is de vraag, omdat dat nooit eerder is voorgelegd.

De sociale koopwoningen in het voormalige pand van de aannemer moeten de gemeenteraad alsnog over de streep trekken om toestemming te geven voor de vier twee-onder-een-kapwoningen. Tegen het NHD laat Jerry Breg namens de projectontwikkelaar weten: "Wij hopen de gemeenteraad ervan te kunnen overtuigen dit plan uit te voeren. Wij zien het als een geheel met het bedrijfsgebouw. Dan zitten we op zes sociale woningen en dertien in de hogere categorie".

Het perceel van het kantoorgebouw meet ruim duizend vierkante meter. Het bestemmingsplan is al aangepast voor de verbouwing. De omgevingsvergunning is verleend en de gemeente heeft onlangs een overeenkomst getekend met de eigenaar over onder andere de verdeling van de kosten voor de procedures. Er wordt nog gekeken naar de zienswijzen van omwonenden op het plan. (foto: Google Streetview)
Pin It
Bekeken: 2174x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/