Het herkenbare bedrijfspand en de grond van Metaalconstructie Alkmaar (MCA) op Overstad is verkocht aan de gemeente Alkmaar. Het gaat om zo'n 6.500 vierkante meter grond. Met de aankoop krijgt de gemeente een stuk grond op Overstad in handen van zo'n 2,5 hectare. En dat is belangrijk om de verdere transitie van Overstad tot woongebied te kunnen sturen.

MCA was een hoofdpijndossier voor de gemeente omdat het vanwege de milieuregels de woningbouwplannen flink in de weg zat. Het bedrijf, dat in de categorie zware industrie valt, startte in 1996 de werkzaamheden op Overstad. Vanaf dat moment was woningbouw in een straal van 50 meter rondom het bedrijf niet meer mogelijk, en dat bleek later een struikelblok bij de ontwikkeling van Overstad. MCA verhuist naar de Boekelermeer.

In het gebied is een aantal woontorens gepland in het blok langs de spoorlijn (Zijperkwartier) en tussen de Zijperstraat en de Pettemerstraat. Maar ook voor de ontwikkeling van de door IT-er Betty Blocks gewenste Campus met 270 woningen staat het licht door de gemeentelijk aankoop weer op groen. Voorlopig zal er nog niet veel verandering te zien zijn, een deel van het MCA pand wordt verhuurd, de gemeente neemt die contracten over.
Pin It
Bekeken: 2308x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/