De gemeente Heiloo wil de tarieven voor ondernemers die een terras buiten willen zetten verlagen. Die hadden daar over geklaagd en met succes. De tarieven worden niet alleen flink verlaagd, maar de verlaging geldt ook nog eens met terugwerkende kracht tot 2017. Het kost de gemeente zo'n 25.000 euro.

Na de klacht heeft de gemeente de tarieven in Heiloo door een extern bedrijf laten vergelijken met de tarieven van omliggende gemeenten en daarbij bleek dat Heiloo inderdaad hogere tarieven hanteert. Er werd in 2017 per maand € 6,60 per vierkante meter gerekend en de terrassen mochten van april tot en met oktober buiten staan. De kosten komen dan op € 46,20 per jaar per vierkante meter terras. Heiloo rekent overigens geen precariobelasting.

Maar omdat de terrassen sinds 2019 het hele jaar open mogen stijgen daarmee ook de tarieven naar € 79, 20 per jaar per vierkante meter. Voor een ondernemer met een terras van acht bij acht meter lopen de kosten dus op tot ruim € 5.000 per jaar. Het voorstel om de tarieven met terugwerkende kracht te verlagen wordt komende week in de commissie behandeld. (foto: Pexels / Rachel Claire)

Precariobelasting is een belasting voor personen of bedrijven die voorwerpen hebben op, onder of boven openbare gemeentegrond. Openbare gemeentegrond is grond waarvan de gemeente eigenaar is, die bestemd is voor algemeen gebruik en waarbij iedereen belang kan hebben. Denk aan de openbare weg, de stoep, plantsoenen, parken en gemeentelijk water. Van de opbrengsten van de precariobelasting worden gemeentelijke voorzieningen gefinancierd, zoals onderhoud aan wegen en andere openbare voorzieningen.

Pin It
Bekeken: 1524x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/