Opnieuw zijn mensen uit de regio slachtoffer geworden van nep-bankmedewerkers. Dat laat de politie van Alkmaar - Duinstreek weten via sociale media. De politie waarschuwt inwoners, en dan met name ouderen, om alert te zijn op mensen die bellen en zich dan voordoen als bankmedewerker en melden dat er verdachte handelingen zijn gebeurd met de bankrekening of de bankpas.

In de meeste gevallen wordt met een vals nummer gebeld, waarmee het lijkt of de bank belt. In het eerste geval wordt gemeld dat de bankrekening gehackt is en wordt aangeraden om snel te handelen. De oplichter zal vragen om het geld te verhuizen naar een "kluisrekening of veilige rekening". In werkelijkheid is dit de rekening van de oplichter of een katvanger. Een katvanger is iemand die zijn bankrekening beschikbaar stelt voor de oplichter.

In het tweede geval wordt gewaarschuwd voor verdachte handelingen met de bankrekening en wordt gevraagd om "ter verificatie" de pincode en inloggegevens voor internet te geven. Ook wordt gemeld dat een bankmedewerker langs zal komen om de bankpas en wellicht de cardreader komt ophalen. De pas wordt weliswaar voor ogen doorgeknipt, maar de chip erin laten ze bewust intact.

Voornamelijk zijn het ouderen die slachtoffer worden van deze fraude, omdat zij dikwijls wat meer goedgelovig zijn of sneller overrompeld.

De politie waarschuwt dat banken nooit om inloggegevens of pincodes vraagt. Ze komen ook nooit langs om de bankpas op te halen en vervolgens door te knippen.
Pin It
Bekeken: 3549x
https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/