De gemeenteraad van Dijk en Waard zal dinsdag 1 februari de profielschets voor de toekomstige burgemeester bespreken. Arthur van Dijk, de Commissaris van de Koning van Noord-Holland, neemt deel aan deze digitaal openbare vergadering. Hierover is meer informatie te vinden via dijkenwaard.bestuurlijkeinformatie.nl. Bij goedkeuring wordt de profielschets vastgesteld en kan de volgende stap genomen worden.

Dijk en Waard is op zoek naar een nieuwe burgemeester. Een burgemeester die voor een periode van zes jaar benoemd zal worden door de Koning. De zoektocht begon met een enquête over het karakter en de kwaliteiten dat de burgemeester dient te hebben, waar 337 reacties op kwamen. Daarnaast kregen ook het college van B&W,  andere ambtenaren, de buurgemeenten en samenwerkingspartners gelegenheid om hun voorkeuren kenbaar te maken. Aan de hand van alle inbreng wordt een profielschets opgesteld.

De profielschets zal met achtergrondinformatie bekend worden gemaakt via dijkenwaard.nl en  noord-holland.nl. De daaropvolgende vacature wordt gepubliceerd in de Staatscourant. De Commissaris van de Koning begeleidt de werving en selectie, deels in overleg met de gemeenteraad. De raad laat uiteindelijk in een openbare vergadering weten welke kandidaat Van Dijk zal aanbevelen bij de Koning. Naar verwachting heeft Dijk en Waard nog voor de zomervakantie een door de Koning aangewezen burgemeester.
Pin It
Bekeken: 1917x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/