Het plan van gemeente Heiloo om de fietsenstallingen bij het treinstation uit te breiden stuit op verzet bij de Fietsersbond. Deze wil geen dubbellaagse stallingen, omdat ze voor kleine of minder sterke mensen niet gebruiksvriendelijk zijn. Bovendien kunnen mensen hun hoofd lelijk stoten. Bestuurslid Marjan Bruin pleit in het NHD voor het offeren van parkeerplekken voor extra stallingsruimte.

Ook vanuit de Vereniging van Eigenaren in de omgeving klinkt weerstand. Die betwijfelt of er wel 400 extra fietsplekken nodig zijn, oplopend naar 1.200 in het jaar 2040. De vereniging stelt dat er veel verlaten fietsen in de stallingen staan. Goede handhaving zou het probleem in ieder geval voor nu moeten verhelpen.

De gemeente overweegt een complete herinrichting van het stationsgebied, met een autoluwe zone en meer ruimte voor terrassen. Maar voor nu wil wethouder Rob Opdam met buurtbewoners zoeken naar snelle oplossingen voor het stallingstekort voor fietsers, met name aan de oostzijde. Het offeren van parkeerplekken is al besproken, maar volgens Opdam hadden omwonenden daar "moeite mee". Hij wil dat het proces tot besluitvorming goed wordt doorlopen. (foto: Bing)
Pin It
Bekeken: 1547x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/