Dinsdagavond kwam de gemeenteraad van Langedijk voor het laatst bijeen. De gemeente fuseert op 1 januari met Heerhugowaard. De Binding in Zuid-Scharwoude was voor het laatst de plek van samenkomst. De laatste vergadering stond daarom in het teken van afscheid. Twee raadsleden kregen een koninklijke onderscheiding: de VVD'er Hans de Graaf en Wim Nugteren van de ChristenUnie. Zij keren niet terug in de gemeenteraad van Dijk en Waard. Bovendien kregen vijf inwoners van Langedijk de laatste Penningen van Verdienste van de gemeente Langedijk.

Het was daarnaast ook het afscheid van waarnemend burgemeester Leontien Kompier. Haar wacht een nieuwe klus in Venray. "Ik ben er heel trots op dat ik uw burgemeester mocht zijn" sprak ze dinsdagavond, maar ze bekende dat ze in een rollercoaster van emoties zat. "Ik had me eigenlijk een afscheid voorgesteld met een zuurkoolmaaltijd en een flashmob door het Langedijker Koor, maar het mocht niet zo zijn". Ze memoreerde dat een week eerder in De Binding een bijeenkomst was, waar werd gebeden voor Jesse Smit. De jongeman bezweek afgelopen zaterdag aan zijn verwondingen na het ongeluk in Oudkarspel de zondag ervoor. "Helaas is afgelopen weekend het droevige nieuws gekomen dat Jesse is overleden. Daar zijn geen woorden voor", sprak de vertrekkend burgemeester. Die samenkomst vond ze wel heel kenmerkend voor Langedijk. Ook de ’samenredzaamheid’ van de inwoners tijdens de coronacrisis zal haar bijblijven van haar periode als laatste burgemeester van Langedijk.

Niet alle raadsleden konden aanwezig zijn in de Binding door de coronabeperkingen. De meesten moesten de raadsvergadering volgen vanuit huis en zo op afstand afscheid nemen van de raadsleden die niet terugkeren in de gemeenteraad van Dijk en Waard. Ook zagen zij op hun scherm hoe vijf inwoners van Langedijk de laatste Penningen van Verdienste kregen. Die gemeentelijke onderscheiding is in Langedijk voor mensen die op uitzonderlijke wijze bijdragen aan een betere samenleving en daarmee een inspiratiebron zijn voor anderen.

De hoogste onderscheiding, de Penning van Verdienste in Goud, was voor de heer M. El Fakiri. Hij is initiatiefnemer van de Vereniging Islamitische Cultuur Langedijk, een vereniging die mensen bij elkaar brengt. Ook is hij secretaris van vijftig moskeeën in Noord-Holland en initiatiefnemer van de Buurtvaders in Amsterdam en Langedijk en omgeving. Als vertegenwoordiger van de Raad van Moskeeën Noord-Holland nam hij in februari 2021 de heldenspeld in ontvangst van de burgemeester van Amsterdam. Deze ontving hij voor zijn snelle actie om met man en macht de rellen, die na het ingaan van de avondklok ontstonden, in Slotermeer te voorkomen. Organisaties weten dankzij de Langedijker de moskee te vinden als plek om de doelgroep te betrekken.

De overige Penningen van Verdienste waren in zilver voor de bekende horecaondernemer T. Horseling en de journalist/columnist en dorpsdichter B. Wansink. Mevrouw M.J. Neesen en de heer P. de Nijs zetten zich als vrijwilliger in voor allerlei organisaties, en verdienden daarmee de onderscheiding. Daarmee wil het gemeentebestuur waardering uitspreken en hen bedanken voor hun inzet voor de Langedijker samenleving.



Pin It
Bekeken: 2177x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/