Ondanks het grote succes van het gratis festival Mixtream zag het er niet rooskleurig uit voor Chris Dekker en zijn team. Na vele jaren zou er een einde komen aan Mixtream, maar dat is voorlopig afgewend. De gemeente Dijk en Waard steunt het festival met een extra 15.000 euro. Daarmee is Mixtream - voorlopig - gered. "We zijn voor nu natuurlijk superblij, maar voor volgend jaar moet er wel naar een oplossing gezocht worden."

Want het Heerhugowaardse festival ziet zich geconfronteerd met grote uitdagingen. En daarin staan ze niet alleen. Het Bergense Woodlands slaat een jaartje over en tal van bevrijdingsfestivals vragen om meer geld. De uitdagingen: apparatuur die duurder is geworden, langere vergunningstrajecten en niet te vergeten de steeds 'strakkere' eisen die gesteld worden aan EHBO'ers, verkeersregelaars en beveiligers. (tekst gaat verder onder de foto)

Mixtream moet altijd een feestje zijn, ook als het qua weer even tegen zit. (foto: Mixtream)


"We konden als Mixtream twee dingen doen. Of we gooiden gelijk de handdoek in de ring of we gaan het gesprek aan met de gemeente. Dat tweede hebben we gedaan. Gelukkig, want Dijk en Waard onderkent het belang van ons festival. De talenten die we een podium geven en de partijen waar we mee samenwerken."

"We moeten ook zelf gaan bezuinigen om wat meer vlees aan de botten te krijgen. Het moet namelijk goedkoper kunnen." Voor Dekker en zijn team betekent dat lastige tijden. Want inmiddels moeten ook de spullen worden gehuurd en artiesten geboekt. Het festival staat dit jaar gepland op 1 september. "Je wil wat moois neerzetten en dat kost natuurlijk ook wel wat." (tekst gaat verder onder de foto)

Mixtream kan niet bestaan zonder de enthousiaste ploeg vrijwilligers. (foto: Mixtream)


Maar Dekker blijft al met al positief over de situatie: "We gaan eerst dit jaar een mooi festival draaien en pas daarna nadenken over de toekomst. We moeten ons namelijk ook afvragen of we nog wel relevant zijn. Gelukkig vindt de gemeente dat en daar zijn we superblij mee. Maar voor de komende jaren hebben we wel een langetermijnoplossing nodig."

"Het festival is gratis en het moet ook gratis blijven", benadrukt Chris Dekker in gesprek met Streekstad Centraal. "Ik denk dat dat ook onze meerwaarde is. We maken een festival voor alle inwoners."


Naast de eenmalige subsidie van 15.000 euro, krijgt de organisatie ook 57.500 euro van de gemeente Dijk en Waard. Dekker laat weten dat na de 2024-editie opnieuw wordt gesproken met het gemeentebestuur.


Pin It
Bekeken: 1113x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/