In de meivakantie heeft Staatsbosbeheer in en rond de bossen en duinen van Schoorl weer allerlei buitenactiviteiten op het programma staan.Β  Op 1 mei kunnen kinderen een rondje meelopen met de schaapsherder. De schapen lopen vlakbij het Buitencentrum Schoorlse Duinen enΒ  tonen hun nut.

De schapen zijn in de duinen van Schoorl hard aan het werk, om te zorgen dat het duin onder andere geschikt blijft voor konijnen om er te wonen en te leven. Ze helpen met het beheer in de Schoorlse Duinen. De herder vertelt alles over de in en outs van zijn vak. Daarnaast kunnen de deelnemende kinderen een herderstok versieren en een afdruk van een schaap in gips maken.

Deze activiteit is geschikt voor kinderen tussen 4 en 12 jaar, voor de kleintjes onder begeleiding van hun ouders/verzorgers. Belangstellenden kunnen zich op 1 mei melden voor een van de drie tochten tussen 11:00 uur en 13:30 uur. Deelname is 5 euro en aanmelden is verplicht via de website van Staatsbosbeheer.

Op dezelfde dag hebben de boswachters een wandelroute uit gezet door het Kooibosch. Dat is een oude eendenkooi in Callantsoog. In het afgesloten deel van het bos ligt de Kooiplas. De vangarmen van de eendenkooi zijn nu grotendeels dichtgegroeid. In het bos broeden onder andere de groene specht en roofvogelsoorten als buizerd, havik en sperwer. Een ander deel van de dijkdoorbraak is later land geworden. Nu groeien daar belangrijke planten, zoals vlozegge, blauwe zegge, rietorchis, brede orchis en galigaan.

Deelnemers dienen voor stevige schoenen te zorgen en muggendichte kleding. Honden zijn niet toegestaan. De wandeling start op 1 mei om 9:30 en duurt ongeveer 2,5 uur. Deelname kost 6 euro en voor kinderen vanaf 8 jaar 4 euro. De wandeling start bij camping en vakantiepark De Nollen, Westerweg 8, 1759 JD Callantsoog. Reserveren is noodzakelijk via de website van Staatsbosbeheer of telefonisch op nummer 0224-581281. www.staatsbosbeheer.nl/kooiboschcallantsoog. Op deze website staan ook alle andere programmaonderdelen in de meivakantie vermeldt.
Pin It
Bekeken: 98x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/