Inwoners van Limmen vrezen dat het gedaan is met hun woongenot, als het nieuwbouwproject Rooinap realiteit wordt. Tijdens de raadsvergadering in Castricum afgelopen donderdag spraken ze hun zorgen uit over een reeks van mogelijke gevolgen. Medio maart geven de raadsfracties hun mening over het ontwikkelingsplan.

Aan het aan het college van B&W ligt, dan verrijzen er op de bedrijfspercelen aan de Rooinap totaal 42 woningen op een halve meter tot een meter boven het maaiveld. Onderdeel van het plan is een wooncomplex tot 11 meter hoogte met daaronder een parkeerkelder. Aan de kant van de Dusseldorperweg zijn er zorgen over wateroverlast door het hoogteverschil en de bemaling van de kelder. Aan de andere kant zijn ze niet blij met de hoogte, vanwege mogelijke schaduwval in hun tuin en op hun woning, inclusief zonnepanelen.

En dan zijn er nog zorgen over parkeer- en verkeersdrukte, privacyverlies en grondverzakking. De omwonenden willen niet dat hun nieuwe buren gemakkelijk bij en naar binnen kunnen kijken. En naar verwachting zakt de grond direct om de geplande nieuwbouw 3,5 centimeter kunnen, wat mogelijk voor schade aan de riolering, leidingen en kabels veroorzaakt. Dat probleem zou overigens voorkomen met een damwand om de parkeerkelder, zoals in een versie van het plan.

De architect probeerde al wat zorgen weg te nemen. De nieuwbouw zou slechts deels 11 meter hoog worden, en de afstand wordt te groot voor schaduwval. Hij stelde dat er goede afstemming is met de gemeente en dat het plan nog niet dichtgetimmerd zit. (afbeelding: gemeente Castricum)
Pin It
Bekeken: 505x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/