Een inbraakalarm en snelle actie van de politie hebben drie aanhoudingen opgeleverd. In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken bij een bedrijfspand aan het Mandepad in Broek op Langedijk. De daders namen waarschijnlijk de benen toen het alarm afging, maar tevergeefs. Het gaat om 17 en 18-jarige jongens uit Heerhugowaard en een 25-jarige man zonder vast verblijf.

Toen het alarm rond 03:15 uur afging kwamen agenten uit Alkmaar en Heerhugowaard snel in actie. Binnen drie minuten blokkeerden ze de vluchtroutes en kwamen ze aan bij het bedrijf. De drie vermoedelijke daders werden even verderop gespot en konden na een korte achtervolging worden opgepakt, vertelt een politiewoordvoerder bij navraag.

"Er is een raam vernield, er lagen glasscherven", vult de woordvoerder aan. "Voor zover ik kan zien is er niks meegenomen. Het inbraakalarm is afgegaan, mogelijk dat dat de verdachten af heeft geschrokken en hebben ze niks mee kunnen nemen. Zo zie je maar weer de meerwaarde van een inbraakalarm."

De afdeling forensische opsporing van de politie doet onderzoek, daarbij horen een fysiek en digitaal een buurtonderzoek. Er kan dan ook nog niks gezegd worden over mogelijke betrokkenheid bij meer inbraken in Dijk en Waard. De politie zoekt getuigen en camerabeelden.
Pin It
Bekeken: 838x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/