Met een flinke knal wordt het zand metershoog de lucht ingeslingerd. De veroorzakers zijn tevreden, erger is voorkomen. Donderdag is op het strand van Egmond een gevonden explosief tot ontploffing gebracht door de Explosieven Opruimingsdienst.

Het explosief is mogelijk een torpedo waarmee mijnen onschadelijk worden gemaakt, zo laat strandvonder Marco Snijders aan NH weten, de mediapartner van Streekstad Centraal. Of zijn identificatie klopt is nog onbekend.

Snijder vond het explosief na een melding over een dode zeehond. Toen hij poolshoogte ging nemen vond hij niet alleen de zeehond, maar ook de 'torpedo'. "Ik ben ernaartoe gegaan en zag dat het inderdaad om een bom ging. Ik heb de EOD en de politie ingelicht. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie brengt zo'n bom dan tot ontploffing.", vertelt Snijders

"Er liggen nog steeds mijnen uit de Tweede Wereldoorlog op de bodem van de Noordzee. Soms worden die opgevist door vissers, en die gooien deze dan weer terug. Die worden later onschadelijk gemaakt." De politie laat weten dat het explosief afkomstig is van de marine. De marine heeft nog niet bevestigd dat het om een torpedo gaat.
Pin It
Bekeken: 504x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/