De geur is intens. Maar de rook is weg en dus is, een dag later, goed te zien wat voor schade de brand in de parkeergarage onder winkelcentrum De Mare aan heeft kunnen richten. De verf is afgebladderd, schuren zijn onbereikbaar. Voor veel bewoners is na bang afwachten wel duidelijk dat waarvoor gevreesd werd, nu ook werkelijkheid is. "Ze hebben de macht overgenomen."

De parkeergarage is zondag wel weer open. Zo goed en zo kwaad als dat gaat moet het normale leven doorgaan. Maar bij bewoners en ondernemers zit de schrik er goed in. "Dit kan zo echt niet langer", reageert een bewoner. "Nu waren we er nog redelijk snel bij waardoor het niet nog erger is geworden. Maar het gaat echt een keer goed fout."

Boven de parkeergarage zitten winkels, waaronder de Lidl en schoenenwinkel Van Haren. De teamleider van de Lidl laat weten dat de schade beperkt is: "Enkel wat lichte geuroverlast na in onze personeelsruimte". In de garage zijn de sporen van de brand veel zichtbaarder. (tekst gaat door onder de foto)

De brandhaard is met platen aan het oog onttrokken.


De plek van de brand is afgedekt met houten platen. Achter die platen staat nog het bankstel, waar de brand zaterdagavond mee begon. Jongeren zouden het in brand hebben gestoken, krijgt Streekstad Centraal te horen, en dat dat gebeurd is verrast veel bewoners nauwelijks. Al langer is er overlast. Achter de platen de droevige uitkomst van de brand: een auto, zwaar beschadigd door de hitte. Fietswrakken.

Vermoed wordt dat er asbest in het plafond zit. Ook daarom is de brandplek nu hermetisch afgesloten. Maar het gevoel van veiligheid is daarmee niet terug. Al langer wordt aangedrongen op een goede sprinklerinstallatie en rookmelders. Dat is er nu allemaal niet, zeggen bewoners.

Maar het belangrijkste is handhaving, vinden de bewoners. Fysiek toezicht om de overlast van jongeren de kop in te drukken. "De angst bij de bewoners is echt groot. De jeugd heeft de macht overgenomen in de parkeergarage."
Pin It
Bekeken: 1976x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/